Tretina vyrobených potravín končí v koši. Len tak. Akoby sme odchádzali z obchodu s tromi taškami plnými jedla a jednu by sme pred domom hodili rovno do kontajnera. Nevyhadzujeme len naše peniaze. V pozadí je obrovské neviditeľné plytvanie zdrojmi. Vyčerpaná pôda, vyplytvaná voda, minutá elektrická energia a zbytočne vynaložená tvrdá práca človeka. A nebodaj pesticídy a herbicídy. Ak by potravinový odpad bol krajinou, predstavoval by tretí najväčší zdroj skleníkových plynov hneď po Číne a USA.  

Okrem plytvania má obrovský dopad na životné prostredie aj zloženie nášho jedálnička. Viete aký vplyv má mäso a mliečne výrobky? A potraviny, ktoré za nami cestujú tisícky kilometrov?  

Čo môžeme urobiť hneď dnes, aby náš jedálniček neničil planétu?

.

.