Domáce müsli (chrumkavá granola)

Štandardne si ráno dávame ovsenú kašu s mixom orieškov a semiačok a s nejakým ovocím (ideálne z vlastnej záhradky). Ale nedeľné ráno si väčšinou žiada niečo chrumkavé  Müsli sa však vždy predáva balené v plaste a keď je náhodou na váhu, tak býva na môj vkus príliš drahé. Pri našej žravosti by to peňaženka rozdýchavala len ťažko 

A tak si chrumkavú granolu radšej vyrábame sami. Veď je to úúúplne jednoduché!

Všetko zmiešate na plechu a dáte zapiecť cca na 30 minút na 150 stupňov.

Hotovo!

.

Náš mix vyzerá väčšinou takto:

  • jemné ovsené vločky
  • rozdrvené orechy, lieskovce, mandle (čo sa doma nájde)
  • med
  • olivový olej (občas aj kokosový či makový – výsledná chuť je potom iná)
  • škorica
  • sušené brusnice či hrozienka (tie pridávam až 10 minút pred dopečením)

Skúste si to, je to fakt mňamka 

Ale POZOR !! Závislosť takmer zaručená !!

.

.


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *